Tuesday, 11 June 2013

Jamu Jalinan Cinta
JJC @ JAMU JALINAN CINTA (JAMU BERSALIN) 

40 BIJI (RM48)


Fungsi:


Melancarkan peredaran darah

Membanyakakn susu badan

Mampercepatkn luka sembuh

Membaik pulih luka dalaman

Memberi tenaga dan kesegaran badan selepas bersalin

Melancarkan pembuangan air besar dan kecil

Membuang angin dalam badan Menghangatkan badan dari terkena sejuk2 meroyan

JAMU BERSALIN kita namakan JAMU JALINAN CINTA tidak bersifat utk merapatkan faraj. tetapi bersifat melancarkan peredaran darah, membanyakkan air susu, mencepatkan luka2 kering dan sembuh kerana didalam ramuan jamu bersalin ini mengandungi madu, belut, ikan haruan, dan rempah ratus wanita seperti manjakani, kacip fatimah, lempoyang, kunyit putih dll...
>>cara pemakanan jamu Jalinan cinta ini:
2 biji selepas sarapan dan 2 biji malam selepas makan malam ( 6ptg )

>>sila ambil perhatian jika bayi penyusuan badan. jika terdapat gumpalan taik mata pada baby ~ ibu dinasihatkan berhenti dahulu dari terus memakan jamu tersebut kerana baby panas.. baby hendaklah dinaturalkan kembali dgn air suam atau air kosong.

>> 1 minggu pertama habiskan antibiotik hospital. tetapi disebabkan selalunya lepas bersalin sehari ke dua hari wanita bersalin akan diserang sejuk2.. sudah boleh seperti yang disarankan dgn bezakan waktu makan ubat dan jamu jarakkan 2 jam. sewaktu baby kuning minta relax dulu jika bf. jika tak bf boleh makan seperti biasa.

>> jika bayi menyusu badan. jika terdapat gumpalan taik mata pada baby ~ ibu dinasihatkan berhenti dahulu dari terus memakan jamu tersebut kerana baby panas.. baby hendaklah dinaturalkan kembali dgn air suam atau air kosong.

>> utk ibu yg operation pn boleh...sbb ia mempercepatkan luka kering n cepat sembuh

>> Lagi satu JJC ni bukan hanya utk org lepas bersalin sahaja....boleh dimakan oleh setiap wanita & anak dara utk menaikkan seri wajah.

No comments:

Post a Comment